keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Katastrofipiirakkaa ja jämäsalaattia

Tässä on sitten vähän ruokajuttua! Kuningatarmarjapiirakkaa, (tai pitäisikö se nimetä uudestaan katastrofipiirakaksi, tiedä häntä) joka on kyllä aina aikaisemmin onnistunut ja maistuu onnistuneena erittäin hyvältä joten päätin jakaa teille sen tekoon käyttämäni reseptin. Oikeasti, kannattaa kokeilla, siitä yleensä tulee paremman näköinen kuin mitä se nyt näyttää tässä kuvassa... Ja sen lisäksi kuvailin vähän tähteistä tekemääni erittäin hyvän makuista kanasalaattia! En tiedä mistä se johtuu, mutta jääkaapista löytyvistä tähteistä syntyy aina parhaan makuiset salaatit.

Marjapiirakka

1 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 dl voisulaa

3 dl vehnäjauhoja
(1 tl vaniliinisokeria)
1 dl maitoa tai kermaa
Päälle: 4 dl marjoja (minä laitan silmämääräisesti, enempi parempi) ja 3 rkl sokeria


Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää voisula sekä vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita lopuksi taikinaan maito tai kerma. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele marjat ja sokeri pintaan. Paista 175 asteessa n. 30 min.

Helppoa, eikö? En ymmärrä, millainen rähmäkäpälä onnistuu näinkin helpon piirakan jotenkin pilaamaan mutta niin minä siinä vain onnistuin :D No, parempi onni ensi kerralla... Ja ei, en ole niin huono leipomaan kun tämä postaus nyt antaa ymmärtää..



Ja tähän kanasalaattiin nyt ei ole mitään reseptiä, vaan se on kirjaimellisesti jämäsalaatti. Ratsasin jääkaappimme ja kokosin salaatiksi jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, juustoraastetta, salaatinkastiketta ja revin tähteiksi jääneistä kanankoivista lihat kruunaamaan tämän herkun. Kannattaa kokeilla, paras tapa tehdä salaattia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti